15:00

IK Sätra

Referat: Fagersta Södra IK - IK Sätra

Södra krossade IK Sätra på hemmaplan med 8-0 !!
I första matchen efter sommaruppehållet så började lagen lite passivt o kände på varandras styrka och den inledande halvtimmen blev chansfattig . Men i den 31:a minuten så får Södra en hörna som man förvaltar snyggt då William Klasén dunkar in bollen på en mycket fin hörnvariant passning Emil Johansson. Södra gör 2-0 i den 33:e minuten och återigen är det en hörnvariant som resulterar och även denna gång är det Wille Klasén som gör mål passning denna gång Essi Hosaini. Resten av halvleken så bevakar Södra sin 2-målsledning .

I andra halvlek så började Södra i ett rasande tempo och Wille prickade ribban i den 46:e minuten. I den 49:e minuten kommer 3-0 då Pawel Gentek nickar in bollen på hörnvariant nr 3 pass William Klasén. 4-0 gör Adam Östberg i den 56 :e efter att Emil Johansson snurrat upp försvaret och serverat Adam öppet mål . Södra fortsätter att trumma på och gör 5-0 i den 57:e minuten genom Emil Johansson efter att William Klasén snurrat upp försvaret och serverat Emil öppet mål. Därefter så skapar Sätra IK ett par målchanser bl a så träffar man stolpen och även Arman i målet får göra ett par fina parader. Södra skärper till sig och gör 6-0 genom Emil Zoltek passning Simon Sundin. 7-0 gör William Klasén efter att ha chippat bollen över försvararen kommer Wille fri och gör inget misstag. Och så kommer matchens kanon då målvakten !!!!! Arman Poghosyan gör 8-0 , Södra får en frispark från ca 30-35 meter från Sätras mål och fram stegar Arman och dunkar in bollen bakom en chanslös Sätramålis, det var en riktig projektil som Arman levererade . Matchen slutar med 8-0 till Södra .

Det kändes redan innan matchen att vi skulle göra en bra prestation sa coach Niklas och oj va rätt han fick. Efter att ha nött fasta situationer i veckan innan matchen så var det riktigt roligt att se att dem 3 första målen kom på hörnor och dessutom på 3 olika varianter. Bäst i Södra denna match var Wille Klasén som var glödhet framåt med 3 mål o 2 pass. Även Emil Johansson på mittfältet var fantastisk idag, han är inblandad i 3 mål framåt 1+2 men han är lika bra i förvarsspelet enl mig så finns det inte många i serien som är bättre än Emil på hans position.

Nästa match är på Lördag den 5:e Augusti och även den är på Onsjövallens fina gräsmatta.